+/- lista v. 43

2010-10-30 @ 23:53:28



• Tog med mej mamma på en Birstatripp.
• Vi har haft "familjedag" på badhuset med Lilleman.
• Kylan verkar ha gömt sej, för ett tag till iaf :)


• Bosse Passat beslutade att bromsljusen
skulle sluta att funka, bara för att :mad:
• Simon har haft en jobbig vecka utan sömn
och vi tillika.
• Har vaknat nästan varje morgon med ont
i huvudet :question:


Slitsamma nätter

2010-10-29 @ 14:09:52
I går så var jag och mamma i väg på vår inplanerade Birstaresa :)
Trodde jue först inte att vi skulle komma i väg denna gång heller eftersom jag kände en konstig lukt i bilen i onsdags.
Men efter att Micke hade provkört och även han känt lukten och han konstaterat att det var bara att tuta och köra så kom vi dit i går.

Simon var pigg och alert hela tiden, men när vi skulle ner till Skopunkten så tvärdäckade han och han sov till och med i min famn när vi provade ett par skor åt honom :) mammas tröttis.
Han fick ett par skor där i från förra veckan, men han kunde inte ha dem.. och det var inte för att de var för småa utan han har lite tjocka fötter så han får inte in foten i skon :s

Tyvärr så hittade vi inga andra skor som passade så vi fortsätter jakten framåt, mot ett par vinterskor!
Han måste jue ha ett par när han börjar på dagis efter jul/nyår, för foppatofflorna kan han inte ha tillsammans med overallen heller!?

När jag kom hem sisådär vid 16-tiden så var det bara att ställa sig vid spisen och påbörja nån middag och den hann nästan precis bli klar så kom Micke innanför dörren.

Igår kväll när vi var ute och åkte en liten sväng så började lukten i bilen att kännas igen, men bara bak så Micke drog slutsatsen att det kunde vara torkarmotorn på bakrutan som brunnit eftersom torkarn bara slutade funka en dag, och det må väl vara hänt.
Nog för att JAG brukar använda torkaren bak, men är inget måste jue.

Men när vi kom hem så bad Micke mej kolla om alla lampor bak lyste, bara för att utesluta det ena efter det andra.. och alla lampor lyste utom för.. kan ni gissa??
BROMSLJUSEN!!!!
Jag och mamma har alltså farit runt hela Birsta och jag har kört ca 15 mil UTAN bromsljus!!??
Aja, ingen skada skedd, men nu blir det av att åka Ford tills felet är åtgärdat!

Som ni läste i min rubrik så har det varit ett par slitsamma nätter ett par dagar :(
Lilleman har verkligen VÄGRAT att somna/sova...

Natten till i onsdags så sov han inte mycket, det vet ni redan för det skrev jag om då.
Natten till i går så somnade han vid tolvtiden och jag som hade bestämt shoppingdagen trodde det skulle bli ett helvete att ta mej upp i går morse, men vi åkte inte så tidigt och vaknade inte så tidigt heller!

I natt var det fanimej värsta natten på lääääänge; både jag och Micke var skittrötta hela kvällen och hade faktiskt planerat att lägga oss i vettig tid, men det satte sonen stopp för ganska tidigt.
Vi la ner honom i sängen och gav honom flaskan precis som vanligt, han drack upp och började att skrika, grina och bara vara allmänt arg och så höll han på till klockan var strax före 1!
Trodde att han var mer hungrig så han fick komma upp och äta lite frukt, ett smörgåsrån och sedan lite mer ersättning, men ICKE!

Hoppas verkligen att denna fas går över snart för orkar inte vara uppe hela nätterna!

Nu ska jag ta mej en kopp kaffe och invänta Micke, sedan är det HELG!

Är så trött efter en dag på Birsta m. mamm...

2010-10-29 @ 01:03:26

Är så trött efter en dag på Birsta m. mamma. Vi har försökt att natta Liten sedan 21.30 men bara en massa skrik och grin.. tills NU. Vet ej vad det är m. honom, men vägrar sova gör han iaf. Nej, sova medans Lilleman gör det. Godnatt!


Tji fick jag

2010-10-27 @ 18:54:54
Ja, som ni läste i gårdagens inlägg så fick jag mej en ordentlig sovmorgon igår morse :) tack vare mitt ♥ till son!
Natten till idag har däremot INTE varit lika rolig!
Jag nattade Simon i vanlig ordning mellan 21-22 och han tvärsomnade på en gång, så det var jue bara :thumbup: på det.

Klockan 1 när jag hade typ sovit i en halvtimma så vaknade han till med ett skrik, blev inte tyst trots att han fick nåt att dricka och mer att äta.. inte förrän vid 2-tiden somnade han om, och jag som då blivit någotsålunda pigg kunde inte somna förrän efter 3!
Jag tvärsomnade och sov hur jäkla skönt som helst ända tills att jag vaknade av att Mickes telefon ringde, då var klockan strax efter 7 - shit, vi hade försovit oss, men till mitt försvar så hörde jag inte ens nån form av väckarklocka eller telefonlarm på hela morgonen, antagligen pga min sömnlösa natt!?

Tyvärr så vaknade även lilleman av telefonen och började att hålla låda på en gång, så det var bara att ta upp honom och starta dagen med en stark och stor kopp kaffe ;)
Inte förrän vid 10 somnade han om och sov då en timma, och visst hade jag kunnat lägga mej en stund då jag med, men hade besök och inte fan ville jag missa DOOL heller :)

Imorrn ska iaf mamma och jag ta vår Birsta tur, OM det inte är nåt tjall på Bosse igen.
Jag var på ICA förut och när jag var på väg hem så känner jag hur det började att lukta konstigt inne i kupén.. pratade med Micke om det när han kom hem och han trodde det var sedan han fyllde på med spolarvätska igår, men skulle ta en tur sedan och kolla upp det han med..
Hoppas verkligen att det INTE är nåt strul igen, för då säljer jag fan bilen ;( trots att jag verkligen älskar Bosse, men ALLT jävlas på den JÄMT!

Nej, nu ska jag ta och ge sonen lite mat!


Sovmorgon

2010-10-26 @ 15:10:57
Tjillevippen!!

Lilleman somnade sent igår kväll, vid 23-tiden för att vara x-akt.. sen var han vaken vid 7 och ville ha lite mat.
Och döm av min förvåning när han somnade om och sov ända till 11 imorse (på förmiddagen)!
Kan tillägga att jag sov inte så länge, men skönt att vara ensam en stund åxå :)

Egentligen skulle mamma och jag har tagit vår resa till Birsta idag, men Micke kom hem igår kväll och talade om att jag inte har nån spolarvätska i Bosse, så det var bättre att vänta tills den är påfylld, så först planerade vi att fara ner imorrn, men så såg vi att det skulle bli bra väder på torsdag så DÅ åker vi ist!
Får se hur många ggr detta kommer ändras igen nu då ;)

När jag kom in i köket förut så hade Simon tagit sej friheten att använda Våfflans vattenskål som tvättställ och "tvättade" händerna i den :o tur att hon hade slut på mat annars hade han väl satt i sej den när han ändå var i farten :)
Och medans han satt där och plaskade så satt Våfflan bredvid och tittade, precis som att hon tänkte: - Fan vad du kommer få skäll för det där :D

Nej snart är det dax för att ställa sig vid spisen igen då.. och sedan blir det nog att fortsätta med städningen av Simons rum!


En trött måndag!

2010-10-25 @ 19:16:45
Idag har det verkligen varit en sån där dag som jag hade velat ligga på soffan med täcke och kudde och bara myst framför TV:n!
Men när man har en liten vilde vid namn Simon så funkar det inte riktigt så.. ;)
Så vi/jag har fått varit produktiv idag; tvättat, städat datarummet och varit ut på en kort promenad så att Simon skulle somna och det gjorde han, nästan på en gång!

I går så var jue mamma och pappa hit en stund och mamma hade med sig sängkläder till liten, med grodor på :) så nu ska jag snart ta och bädda rent i sängarna så han åxå får nya sängkläder.
Ok, att jag bytte Simons förra veckan men han kan få rent igen!

Nej, detta går verkligen inte, ska ta mej en kopp kaffe med Micke nu.

Hejsvejs!

+/- listan för v. 42

2010-10-25 @ 12:56:39


• Simon kryper!
• Simon står själv om man släpper honom!
• Jag har fått på vinterdäcken på Bosse.



• Kallt ute!
• Det har snöat!
• Jag kunde inte åka ner till Birsta som planerat :(


Mitt i natta

2010-10-24 @ 01:59:10
Så sitter man här igen då, mitt i natta och ska alldeles snart krypa ner i den ensamma sängen :s

Ja, ingen Benz som sover där (för hon har jue fortfarande inte behagat att komma hem) och ingen karl heller som vill sova där inne.. bara Simon som sover i sin egen säng och har jag liiite tur så kanske Våfflan kommer dit.

Idag (läs. igår) har vi varit och grattat Mickes farfar och det bjöds på smörgåstårta :p lika gott som alltid, men denna gång så kände jag av gallan lite, så det var mindre kul!

Imorrn (läs. sedan idag) så ska mamma och pappa komma hit och det ska bli sketakul :) eller iaf trevligt eftersom jag blir lite ensam en stund på eftermiddagen då Micke ska åka på jobbet och lägga om till vinterdäcken på en kompis bil.

Jo, jag har en ny favvoserie (tecknad)!
Satt och kollade redan förra helgen på Boomerang och där visade de en sån otroligt rolig serie; Bernad The Polar Bear :D och idag så gick det igen!
Det är verkligen inte ofta som jag tycker att nåt barnprogram är roligt, iaf inte av de "nyare", men detta är helt makalöst alltså..
Skrattar så tårarna rinner och Simon bara tittar som om jag inte är riktigt klok :)



Nu ska jag sova, skriver en rad imorrn :)

Go´natt ♥

Egentligen..

2010-10-22 @ 13:46:11
..så har jag inget att skriva men får bli en rad ändå.. brukar alltid sluta med ett jätte inlägg innan det är färdigt ändå så :)

Veckan som varit har varit som alla andra veckor.

Fast denna blev lite tråkig för en vän till mej.
Du vet vart jag finns om du behöver prata ♥

Kylan kom på riktigt denna vecka åxå, med -10 imorse!
Vet inte om det varit kallare i natt, men det förutser jag OM det var -10 vid 9-tiden.

Snön föll natten mot onsdag, men den gick bort lika fort igen och lika glad är jag för det..
Ok, att det ska bli kul att se Simons min i första snön, men det är fanimej det enda "roliga" med den ;)

Jag och Simon hade planerat in en tripp till Birsta i onsdags, men eftersom inte Bosse har vinterdäcken på ännu och det var minusgrader så sket vi i det.
Dessutom så hade lilleman vaknat vid 4 den natten och vägrade somna om så jag hade inte varit direkt "körduglig" eftersom jag bara sovit i 1-2 timmar :o

Han har blivit så duktig nu mitt ♥ släpper man hans händer så står han stadigt, men tyvärr så fegar han ur skitsnabbt och sätter sig ner :)

Går själv med lära gå vagnen gör han och "kryper" på sitt egna lilla vis.
Han sätter ner fötterna i golvet och lika så med händerna och "går/kryper" på så vis!
Ser skitkul ut när han har ändan i vädret, men han tar sig framåt med en jäkla fart :)


Bara ser buset i ögonen på honom :)


Väntar på pappa, för då blir det middag.


Väldigt fokuserad på att gå med vagnen.


Glada unge, vad vi älskar dej ♥♥♥♥


Ja, nu har ni fått en liten uppdatering och några bilder på Lilleman :)

Ha en bra fredag!

Måndag... igen!

2010-10-18 @ 13:24:32

Åh, så underbar helgen den gångna helgen var.. faktiskt ;)

Förvisso så började den lite tråkig sådär på fredags kvällen, men det löste sig eftersom det bara var ett missförstånd från min sida..

I lördags så tog vi Bosse och for till Timrå för att äta middag hos Åsa och Leif!
Efter middagen så hade jag och Åsa en barn (och karl) fri kväll, med bio på schemat :)
Kan bara skriva att det var det bästa jag gjort på ett tag nu.. har jue aldrig varit i från Simon för nåt nöje, mer än en gång och då var han 3 månader, så man kan säga att det var på tiden ;)
Vi såg denna film.

Den var jättebra, och vi fick oss några skratt under filmens gång ;)

Igår var det söndag och då var det dags för mamma och pappa att komma upp en sväng.
Pappa hade köpt en ny leksak till Lilleman och även så fick han 4 Nalle Puh tavlor
som nu hänger på väggen i hans sovrum.

Skrattade så mycket förut när jag hade Simon i famnen så han fick titta på tavlorna,
när han helt plötsligt pekar (med hela handen då) på den ena tavlan och säger: - Pappa :D
Just nu ligger busen och sover, så då passar man på att sitta och ta det lite lugnt i "cybervärlden"


Nej, ska fortsätta med mitt innan han vaknar.

På återseende ♥


+/- listan för vecka 41.

2010-10-18 @ 11:30:24



• Simons 8:e tand är på gång :)
• Jag ska/måste äntligen komma i gång med träningen igen
(som jag har längtat).
• Jag och Åsa tog oss en barnfri kväll och gick på bio.
• Simon har gått och blivit hela 10 månader!


• De som hetsade Marcus att ta
livet av sig via webkameran!
(Jag vet att det är inte ett - från mig
personligen, men jag tog så illa vid mej
av denna händelsen!!)
• Tycker tiden springer bara i väg!
• Snön är fan inte långt borta nu.. känns i
luften att den kommer snart :(


En blåsig torsdag

2010-10-14 @ 22:28:57
Idag så var det dax för min undersökning av gallan (som jag skrev om igår) och jag fick jue varken äta eller dricka efter klockan 6 imorse.
Det gick faktiskt över förväntan!
Var fruktansvärt kaffesugen och vrålhungrig när vi åkte ner, men så efter undersökningen var över så blev det kaffe och macka i resturangen :P mycket efterlängtat.

Iaf, så hittade de smågrus i gallan på mej och de skulle skicka svaren till DR:n och då får han/hon ta ställning där i från om vad det blir för nån behandling.

Vaknade i natt av att det blåste nåt så fruktansvärt, men tänkte inte mer på det förrän imorse när jag låg i sängen och vägrade kliva upp.. det tog i nåt så hemskt att jag trodde hela huset var på väg bort ;) men det står kvar.

Kallt är det nu åxå, tyckte tempen stod på 0 när jag var in och kollade sist... vill verkligen inte ha kallt och snö, HATAR snön och allt med vintern att göra, till och med julen :s
Förvisso ska det bli (läs. ganska) så kul denna jul då det är Simons första "riktiga."
Ifjol var han jue bara 9 dagar och sov mesta delen så det kanske inte var så kul, men i år då får han se alla juldekorationer, ev. ska vi till och med ha gran i år och adventsstakarna som skiner i fönstren..

Nu blir det snart kudden för mej, men först vill jag tamejfan ha nåt att käka..

Godnatt!

Utan morgonkaffet :o

2010-10-13 @ 23:24:39
Ja, imorrn ska jag ner på sjukhuset för min undersökning av gallan.
13.30 ska jag vara där, och jag får inte äta eller dricka nåt efter klockan 6 :o hur faen det ska gå utan mitt morgonkaffe, det vette fan ;)

Aja, det ska nog lösa sig detta med.

Var jue hos sjukgymn. i måndags och han konstaterade samma som jag; att jag behöver komma i gång med träningen igen.
Han tyckte att eftersom jag inte har någon form av träningsredskap hemma, så ska jag komma bort till honom 1gång/veckan!?
Tyvärr så funkar det inte så bra, för jag har jue Simon och ta hänsyn till och trots att jag fick väldigt fina erbjudanden på Facebook på eventuella barnvakter den timmen det tar att träna, så känner jag mej inte riktigt tillfreds med detta.
Men tack alla ni som erbjudit er att ställa upp, det värmer att ha såna vänner ♥♥♥

Anyhow; jag och Micke har pratat om detta nu och har kommit överens om att det bästa är att jag börjar att träna "privat" på kvällarna så han kan passa Simon, eller passa och passa, umgås med sin son tycker jag låter mer korrekt :)
Jag vet jue lixom VAD det är jag ska träna och vilka redskap/maskiner jag behöver använda eftersom jag har jue tränat 2 år för samma sak, så vad är problemet egentligen??

Det finns en vän till mej som jag tror har det väldigt jobbigt nu, och jag förstår precis hur hon känner sig.

Tänker på dig, hoppas det löser sig.
Du vet att du alltid är välkommen hit, no matter what!

Nej, nu ska jag krypa ner en liten stund och hoppas att morgondagens förmiddag går snabbt, så jag får äta och dricka lite ;)

Godnatt ♥

Hemskt...

2010-10-12 @ 15:49:19
Satt ute på Familjeliv förut och snubblade över en tråd i diskussionsforumet där man diskuterar en kille (Marcus) som tagit livet av sig "live" på internet :o

Trodde först inte att detta var sant, men efter lite letande så hittade jag forumet han skrev i innan han "tog steget" så att säga.
Det finns länkar där med bilder från hans självmord, men det är inget för mej och jag tänker verkligen inte sitta här och lägga ut dem heller!

MEN det jag vill komma till är att om ni läsare av min blogg, skulle sitta ute på ett diskussionsforum och där är det en kille eller tjej som skriver att h*n tänker ta livet av sig och berättar riktigt ingående hur h*n ska gå till väga och till och med lägga ut adress till webkameran så man kan följa hela proceduren, vad skulle NI göra i det läget??

Många på forumet där Marcus skrev trodde att han skojade och skrev sånt som: "Lycka till" och "Du är för feg", osv :o

Hade det varit jag i ett sånt läge så hade jag nog försökt att tala med honom eller henne ur det hela så mycket som det går via internet och genom att man inte känner personen i fråga, men vad mer finns det att göra??
Har en människa bestämt sig för att ta livet av sig, kan man verkligen som utsomstående "rädda" honom/henne?!

Här kan ni läsa om händelsen:

Aftonbladet

Expressen

R.I.P Marcus!

+/- listan.

2010-10-11 @ 12:10:26

För vecka 40.


• Vi var på BVC och allt såg bra ut :)
• Efter regn kommer solsken sägs det, och det
kan jag verkligen intyga: knät blev sämre, men så
i helgen så sa det bara pang och allt blev bättre.
• Har fått kontakt med en vän från förr, som nu bor "på byn"

• Pga knät har inte jag och Simon kunnat
tagit några höstpromenader.
• Har inte kunnat städa och plocka som jag velat
så det ser ut som FAN hemma här!
• Hösten är verkligen här, det märker man
på alla löv som ligger på marken.


Lördag - lite trött

2010-10-09 @ 13:41:39
Igår kväll så for vi och hälsade på Simons farfar en stund och surrade och hade det allmänt trevligt :)

Simon tyckte nog åxå att det var kul, typ en liten stund innan det började kröp i kroppen på honom.. men i hans försvar så kan jag tala om att han var snäll ända fram tills att vi åkte hem.

Jag tror att Liten har kommit in i en period då han ska blåvägra att äta.. igår när det var dax för gröten så åt han bara ett par skedar och sedan började han spotta och fräsa.
Trodde då att han skulle äta lite innan vi for, men ICKE, samma visa igen!
Aja, han äter när han blir hungrig, jag tänker inte tvinga honom sitta och äta om han inte vill.

Det kan förvisso vara tänderna åxå, för han vill inte ens somna på nätterna och han blir jätteledsen av att vara ensam i ett annat rum en stund :s

Sitter nu med en kopp kaffe och spelar lite på FB, Micke ligger i soffan med Simon på magen och kollar på nåt tecknat som går på TV1000 - jag vet inte vem av dem som är mest intresserad av filmen :D

Vad ska ni läsare hitta på denna höstdag??

Jag funderar på att om jag ska våga mej ut på en liten kort promenad med vagnen sedan, men det beror helt och håller på om mitt knä håller för det.. har jue slutat haft det lindat nu eftersom det sväller så fruktansvärt, men på natten så lindar jag om det igen :)

Får se om det blir några höstbilder vid ev. promme sedan!

Höres!

Snart är det helg igen :)

2010-10-07 @ 17:19:46

Har suttit denna vecka med knät lindat och väntat på sjukgymnasten som skulle ringa, men ännu har ingen ringt till lilla mej :question:

Ja, inte har jag suttit bänkat framför telefonen heller, vi har faktiskt hunnat med lite nöje åxå :)

I tisdags så var jag och Simon på BVC för en liten försenad 8 månaderskontroll eller försenad, den ska jue vara mellan 8-10 månader så egentligen var den inte sen.
Anyhow; Lilleman är nu 75,5 cm. väger 10,5kg och har 44,5cm runt huvudet - allt perfekt enligt kurvan (inte för att jag brukar bry mej om kurvor hit och dit, men ändå)
Hon testade även hörseln på honom och det klarade han med bravör :)

Sedan på eftermiddagen så tog jag (läs. jag och Simon) med oss Micke för att åka och hälsa på en gammal vän från Timrå som åxå bor här med sin familj, tycker det börja på att bli många fd. Timråtjejer "på byn".. men det är bara kul det ;) tycker jag iaf!
Var kul att träffas och småprata lite och snacka lite skit, så det ska vi verkligen göra om.

Igår var det onsdag och då så fick vi lite främmande, mamma och pappa kom hit en stund för pappa ville kolla till mitt knä lite eftersom det har börjat på att svälla upp :o
Eller inte själva knät utan underbenet och fotleden + fot sväller när jag sitter för länge och jag vette fan vad det kan vara, men imorrn är det JAG som ringer sjukgymn. igen och är han fortfarande sjuk så ringer jag till min gamla sjukgymn. i Timrå ist!!


*****

2010-10-04 @ 11:30:32

+/- listan v.39!


• Simon lärde sig att sätta sig från liggande på mage :)
• Simon lärde sig även att dra sig upp till stående i sin spjälsäng.
• Det har inte varit så kallt ute, så vi har kunnat avnjuta
   några riktigt fina höstpromenader.
• Jag fick tillbaka min bilstereo som varit på service :thumbup:

 
• Micke har varit tvungen att jobba hela helgen.
• Mitt knä har börjat att jävlats igen.
• Fortfarande ingen Mercedes intågande hemåt.
• Har dessvärre inte fått stereon inkopplad ännu :mad:

 


Skäms på mej...

2010-10-02 @ 17:12:40

..för den dåliga uppdateringen som varit denna vecka, men ibland så räcker lixom inte tiden till ;)

Dagarna har sprungit fram som en gasell denna vecka och såå lite tid, med så mycket att göra, det funkar inte vissa dagar!

I torsdags så fick jag mej en ordentlig surprise iaf.. skulle böja mej fram och ta upp en sak fr. golvet då jag kände hur det bara brände till i knät!
Jag kände igen känslan så jag sa tyst för mej själv:
-Nejnejnej, inte nu igen!

Det var mitt "underbara" knä som hoppade ur led igen och de första tankarna jag fick var att jag måste ta det lungt för att inte skrämma Simon.
Eftersom jag var hemma ensam och telefonen självklart låg i datarummet så fick jag lov att försöka ta mej ner på golvet, hasa mej på arslet ut i hallen och in i datarummet och hämta telefonen för att ringa Micke.
När jag sträckte ut benet mot golvet så kände jag hur knäskålen gled tillbax i rätt läge igen och tur var väl det, för sist det hände så fick en DR dra tillbax det :O

Så nu går man med lindat knä igen då.. men tror inte att det är lika allvarligt som sist, för jag har inte ont och kan jue stödja på benet och det kunde jag inte då.

Sjukgymnasten ska ringa till veckan så att jag får prata med honom vad han tycker jag ska göra, förhoppningsvis kan jag få ett träningsschema som jag kan följa hemma, åtminstonde tills Simon börjar dagis för då har jag tid att träna "borta" om man säger så!

Samma kväll som detta hände mej så ramlade Simon ner från soffan åxå... han satt där med mej och eftersom jag då inte kunde kasta mej fram och ta mot honom pga knät så brakade han rätt ner i golvet med huvudet före!!
Trodde att han gjorde illa sig mer än vad det syntes, men han har inga blåmärken nånstans så han klarade sig klockrent :)

Nej, nu ska jag ta mej en kopp kaffe för att stilla den värsta hungern.. har en sambo som inte varit hemma på hela dagen och vi som skulle handla idag??!!
Undra hur han tänkte lösa det då....


RSS 2.0