Vår älskade Simon

2009-12-29 @ 21:04:02
Tänkte passa på att hinna med att skriva en kort rad eller två medans lillprinsen sover nere i soffan med pappa!

♥ Simon ♥ har ett eget humör och enligt mina föräldrar så är han väldans lik mig till det, blir lätt arg och irriterad om inget händer som han själv vill, och så var visst jag med i den åldern :)

Idag har sköterskan från BVC varit hemma här och vi passade då på att väga lillen som nu har gått upp till ca 4500gr, blir en stor kille det där, men vad gör väl det?!

Passade åxå på att prata med henne om Simons matrutin på nätterna; han får just nu flaska med ersättning innan kvällningen och då sover han som bäst, förut så fick han amma tills han somnade, men då kunde han vakna efter 1½ timma och vara hungrig igen, och sedan hålla på så hela natten!?
Nu när han får flaskan så sover han hela natten och vaknar vid 5-tiden och får då slurk från mammsen och sedan somnar han om och sover till 9-10 om vi har tur.

Anyhow; pratade med henne om det och hon tyckte att vi skulle fortsätta med det om det kändes bra för oss, men att jag kan jue pröva ge bröstet nångång ibland åxå.. men hon trodde det beror på att han är en stor kille så han vill ha lite x-tra :)

I helgen så badade vi lillen för första gången åxå, det tycktes om hur mycket som helst.. inget grin och skrik där inte!

Julen har varit kanon, och vi har fått en massa bra att ha grejjer + att Simon åxå har fått en massa kläder och andra grejjer.. han tackar så hemskt mycket för allting,
speciellt för badtermometern från farmor som funkade toppen i lördags vid badet :)

Nu ska jag fortsätta kolla runt lite, bilder kommer snart.. LOVAR

Klockan 6.40 den 15 december 2009

2009-12-18 @ 16:09:50
så föddes vår lilla pojke Karl Simon Oskar.
Vikt: 4064gram.
Längd: 52cm.



Vi kom hem i onsdags och allt flyter på kanon.

Skriver mer vid tillfälle.

P&K




En solig lördag

2009-12-12 @ 15:23:53
har det varit idag.. mysigt värre, men tyvärr har jag inte hunnat med att vara ute och pysslat på eftersom jag/vi har städat lite inne.
Just nu är det tvätten som hägrar och vi har plockat ihop kläder vi inte använder eller som är för små (som det är i mitt fall) så att vi ska få plats med lite mer bäbiskläder åxå..

Igår så var vi hos Åsa och Leif och kollade på Idolfinalen, inget jag har följt egentligen, men kan bara hålla med att rätt artist vann.. de gångerna jag har kollat på Idol denna säsong så har Erik varit min favvo.
For iväg en sväng och handlade innan ICA Maxi stängde klockan 22 så vi missade lite granna av finalen, men vad gör väl det.. måste jue handla hem mat till Micke så han har i veckan..

Aja, nu ska jag ner och fika lite, imorrn ev kommer mamma och pappa.

10 December - Emelies 4 årsdag

2009-12-10 @ 13:32:35
Ja, först av allt så ska jag passa på att gratta min (stora) brorsdotter Emelie på 4årsdagen idag, fasters stortjej!

Gårdagen var helt uppåt väggarna, så därför blev det inge skrivande av, så det är inte att nåt har hänt.. vi är inte på BB - tyvärr.

Tror dock att det är nåt som håller på att hända med kroppen, men sen om det är en förlossning på G eller bara lurendreji det vette fan, men har haft lite små molvärk i mage, ljumskar och korsryggen ända sedan igår morse, inte så att de gör ont, men det känns av iaf.
Men med min/vår vanliga otur så blir det väl inget mer med det.. så det är bara att tänka positivt; att i slutet av nästa vecka så har vi iaf bäbisen med oss!

Igångsättningen sker jue på tisdag så får ta som det kommer efter det, så det bör bli i slutet av nästa vecka, även om jag får kejsarsnitt.. vilket jag verkligen inte vill i nuläget, men hellre det än att behöva ligga för länge åxå.

Nä, nu ska jag gå och ta mig en kopp kaffe och kolla var Våfflan är, jag tror hon ligger på sin nya favvoplats - i babyskyddet.

Nu får det räcka

2009-12-08 @ 12:33:59
med allt detta regnande och pissvädret vi har + att det tar på humöret att gå runt att vara gravid på övertid åxå!!
Jag vet inte vad jag ska göra för att få tillbaka mitt glada trevliga humör, det är jue inte sååå kul att gå och känna sig som en skräcködla hela dagarna och bara vara inne, det tär på krafterna det med, MEN har inga skor eller kläder för utgång i nuläget!

Skulle behöva åka ner till Birsta nån dag åxå för att köpa födelsedagspresent till Emelie som fyller 4 på torsdag, men har ingen ork eller lust att visa mig ute bland folk i detta stadie jag är, dessutom så "vågar" jag nog inte ens åka nerövers ensam på utt i fall förlossningen skulle behaga att komma igång, men det tror jag väl inte...?

En blöt kisse

2009-12-07 @ 10:35:14

kom in alldeles nyss, vid namnet Mercedes.
Nu ligger hon i vaggan och torkar innan nästa utgång.. tur man har bäddat över sängkläderna med en filt.

Gårdagen hemma hos mamma och pappa var trevlig värre, och det bjöds på stek, potatis och sås med en god fruktdessert som efterrätt (självfallet).
Mamma och jag tog oss en rask promenad (så raskt som vi kan gå med våra krämpor) med Buff innan hemresan och i min vildaste fantasi trodde jag att det skulle sätta igång någon form av förlossning,
men ICKE!!

I morse så vaknade jag klockan 5, som vanligt på veckorna, och passade på att gå ner och lägga mig på soffan för att fortsätta mitt sovande efter M. farit, men som vanligt så fick jag ont i ryggen + att huvudet började att dunka så fruktansvärt att jag var tvungen att kliva upp och käka nåt när Vakna med The Voice var slut, och nu sitter jag här..
Tänkte ev försöka se VBÅ, men som det verkar nu, så hoppar jag det och går och lägger mig i sängen en stund till, har jue bara sovit 2 timmar i natt och det börjar kännas av!!

P&K


2 advent - 6 december

2009-12-06 @ 13:11:53
Är det idag!
Tänkte passa på att skriva ett snabbt inlägg innan vi åker nerövers mot Timrå.
Micke är ute och skruvar en snabbis innan duschen och jag har suttit och kollat lite nyheter och bloggar..

Tänkte försöka att ha kissarna inne nu när vi åker, eftersom det regnar med jämna mellanrum + att vi hade ändå inte tänkt bli borta hela natta heller, har jue saker att göra hemma åxå.

Så det var tur då att Benz väckte mig imorse vid halv7 och ville ut på morgonpromenaden då, för då kom hon in igen till 12 och nu ligger hon och sover i vaggan.. Våfflan hon vägrar jue gå ut nu när vintern har kommit (trots +2 grader och regn) så henne får man praktiskt taget kasta ut på kvällen så hon åtminstonde kan kissa och bajsa, det brukar gå ca 1 dygn mellan gångerna hon går ut...? Vilket jäkla håll säger bara jag!!!

Nää nu vart det för mycket kiss och bajs här.

Over & out!

En rubrik ska det visst vara här!

2009-12-05 @ 22:42:48

Jahapp, snart ännu en dag till ända.. ingen bäbis ännu så nu hoppas jag på nästa helg, typ till lucia, det skulle vara fint!

Dagen har vart som vanligt, legat på soffan och latat mej, bortsett från de 2 maskinerna tvätt jag hann med och fick plats med på torkställningen - måste verkligen fortsätta i veckan.

Imorrn ska vi på middag hos mamma och pappa, trevligt värre, bäst man tar med sig alla grejjer på utt i fall att lixom!

Aja, nu har ni fått en update iaf.

Ska ge kissarna mat nu..

 

 

 

 




 


Ny helg på intågande

2009-12-04 @ 13:49:07
Sitter här med kaffekoppen i högsta hugg och försöker att hitta på nåt mindre avancerat att göra..
Vill inte hålla på med städning eller tvätt idag pga smärtan (nog för att det sägs att det ska sätta igång värkar).

Vaknade imorse av en känsla att det var varmare ute, och mycket riktigt tempen stod "bara" på -4grader.. "skönigt" värre

Imorse då jag låg och kollade på Vakna med The Voice vid 8 så hör jag ett jäkla liv utanför dörren.. då var det Benz och Frasse som hade morgonslagsmål.. så nu ligger hon inne och surar + att det ligger en massa svarta hårtussar utanför vår ytterdörr, vet ej om det är hennes eller Frasses!?
Det är såna smällar man får ta om man har utekissar...

Helgen är jue som sagt på intågande och jag har inte som helst nån aning om vad som kommer att ske.. men det blir antagligen nåt skoj.. föda barn kanske, eller nehe!?
Den som lever får se..

BF+4.. 11 dagar kvar till igångsättning -------> min nya nedräkning

Absolut sista gången

2009-12-03 @ 11:49:45

Idag var det alltså sista kontrollen hos barnmorskan, allt såg/ser fortfarande lika bra ut och hon skojade till det med att fråga vad vi gjorde där igen.. - Ni har jue annat att göra, tex föda barn!!

Ja, som sagt så såg allt kanon ut och lilla hjärtat låg på 125s/min, beror på att vår vild* sov när vi var där, men barnmorskan väckte h*n med sitt knuffande och buffande!

Så här ser SF-kurvan ut nu!


Har inte förlossningen startat av sig själv innan den 15 december så blir det igångsättning den morgonen vid 8 tiden inne på Sundsvalls Sjukhus (självklart), så nu är mitt mål att få ut bäbis innan, för orka gå så här i 12 dagar till... NEJ, TROR INTE DET VA?!

Inte för att magen är i vägen eller nåt, men jag har såna sammandragningar på kvällarna så att det känns som om hela magen ska sprängas; den blir alldeles hård och sen börjar det göra ordentligt ont..
Har åxå fått som sveda i underdelen av magen så det att böja sig framåt och ta på sig strumpor eller byxor är i bland totalt uteslutet!
Desutom så skulle jag väldigt gärna vilja använda min vinterjacka och mina stövlar snart, det börjar bli lite väl kallt i joggingskorna nu.. det var jue -14 imorse då vi åkte ner till stan!!


Nu; vila i sängen med Benz!


Namntest

2009-12-02 @ 15:29:07









Här finns namntestet!


-10 grader

2009-12-02 @ 13:29:40

Ja, det stod vår termometer på imorse, trodde jag skulle få en smärre chock.. OK att jag visste det var kallt eftersom i går kväll innan sängående var det -6, men ändå kom den där chocken imorse!!

Tur Micke eldade igår kväll med andra ord!
Inte ens Mercedes ville gå ut på en gång utan kom och hoppade upp i knät på mig och låg och morgonmyste ett bra tag.. var så länge sedan såå.

Igår eftermiddag innan Micke kom hem så hade jag skönhetsvård av mina underbara vildingar (katterna), tyvärr var Våfflan på ett sånt lekhumör så henne fick man knappt tag i, men Benz, som aldrig har uppskattat kammen och borsten låg kvar i knät och kurrade när jag kammade genom pälsen!?
OK, att de bägge är korthåriga och inte släpper STORA hårtussar, men det kan ändå underlätta för dem åxå, att få lite hjälp, och tycker de om det så varför inte??
Tänkte försöka fortsätta lite sedan idag, om de låter mig..

Nu; Fortsätta glo runt.


1 December

2009-12-01 @ 12:02:27
Visar dagens datum.

Jag sitter och bara tar det lungt med kissarna, de ligger förvisso och sover men ja, ni fattar vad jag menar.

Imorse var jag uppe tidigt, halv5 ville Benz ut i snön och leka (eller bara uträtta sina behov) och jag kunde inte somna om efter Micke for heller, så jag har alltså varit vaken sedan dess.
Sen hör det till saken att jag inte kunde somna i natt heller, klockan kvart över ett så kollade jag på klockradion sista gången och hade starka planer på att kliva upp och slå igång TV:n, men uppenbarligen så kunde jag somna.

Snön som kom igår ligger kvar, det blev till och med mer än vad jag hade räknat med, hela gårdagen hade skit knepigt väder; först så snöade det, sen regn och därefter snöblandat och imorse när jag kollade så hade det frusit på till -4 och snön ligger kvar.. *suck*

Nej, nu så funderar jag på att luncha lite..

RSS 2.0