Så tyst och tomt...

2011-07-27 @ 15:27:26
Imorse så var det dax för Simons stora händelse denna sommar; att få åka till Furuvik med mormor och morfar :) så klockan 7 åkte vi härifrån och de åkte strax efter 8 hemifrån Timrå.

Vi passade på att åka förbi Åsa och pojkarna innan vi styrde kosan mot Birsta och en liten (hrm) lunch på McDonalds :)
Mycket trevligt att surra lite skit med Åsa som jag för övrigt firar 20 års jubileum med idag *haha*
20år, tänka sej....

Nu håller jag på att tvätta min andra maskin och har hunnit med att skrubba toaletten från (läs. nästan) golv till tak.. rent blev det iaf!
Micke håller på att funderar på vår (blivande) parkering - gruslasset skulle komma idag så vi köpte duk igår, men vi behöver nåt att bryta av gräsmattan mot gruset med?
Funderade på nån form av kantsten, men vad och telefonstolpar men det finns ju inga att hitta (läs. gratis) nånstans????

Idag för första gången på ja, nästan 5 år så har Felix och Felicia (mina zebrafinkar) fått kommit ut, så de sitter ute på altanen och skriker i solen :)

Nej om man ska ut och kolla till de små liven så inte en stor elak kisse kommer och bryter sej in i buren :D:D

<------- Värd att testas


Allmänt skitdag

2011-07-25 @ 20:33:48
Fy fan vad denna dag har varit boooring * 1000!!
Vi skulle egentligen ha farit ner på stan en sväng, men pga massa strul så blev det inte så utan fick så lov att stanna hemma ist - med en son som är trotsigare utan dess like :/ och värre blev det av att jag väckte honom imorse just pga den inplanerade stadsresan!

Hoppas så innerligt att det blir en tur imorrn ist, för jag blir tokig av detta - sitta hemma och inte göra något alls..

Frusen har jag åxå varit hela dagen, så jag fick lägga mej en stund under täcket och värma mej förut, men då kom min inte så glade son och förstörde min vila med att klättra och hoppa på mej när jag låg där i soffan - ingen glad mamma ;)

Nu ska jag iaf ta mej en stund framför tv:n - det är jue snart "Vem tror du att du är"

På återseende!

Lördag..

2011-07-23 @ 13:41:59

Sitter här med en kopp kaffe i min ensamhet, Micke fick så lov att ta med sej bråkstaken Jarlestad-Lindholm en sväng och hjälpa Rolf med bilen, så jag kunde få mej en någotsånär lugn stund.

Idag har Lilleman varit på så bra humör ända tills nu i eftermiddag - efter mellanmålet.. han är allmänt arg och jag tror att det har att göra med värmen och det att Micke gick och la sej imorse efter han kom hem från jobbet och ja, då har inte han fått varit med pappa på heeeela dagen...

Igår var iaf mamma och pappa här en stund och de passade på att fråga om de får ta med sej Simon på utflykt nästa vecka och självklart får de göra det :)
Så på onsdag morgon ska Lilleman åka på en minisemester över dagen med mormor och morfar till Furuviks Djurpark - vad vi ska hitta på, det vette fanken, men skönt med barnfritt en dag ;)

Egentligen så skulle jag skriva ett inlägg om det hemska som drabbade Norge igår, men finner inga ord!
Vet inte hur jag ska finna de rätta orden om hela sammanhanget, så kan tyvärr inte mer än säga/skriva att jag tänker på Norges befolkning och kan inte förstå hur det måste kännas att förlora en anhörig på detta vis!!


Jobb, jobb och åter jobb

2011-07-21 @ 14:03:23

I våras så sökte jag jobb som sommarvikarie inom daglig verksamhet men även inom äldrevården/hemtjänsten, tyvärr så fick jag ingetdera och det tycker jag självklart är synd för jag behöver verkligen pengarna just nu eller pengar behövs väl alltid?

Det jag tycker är så jobbigt med allt detta sökande hit och dit är just det faktum att jag har jue min(a) handikapp (om man nu vill säga så)!?
Jag har jue problemet med ryggen, men den är inte det värsta utan det är jue knät och läkarna har sagt till mej att jag kommer aldrig att bli 100% bra utan så som jag är nu, så kommer jag alltid få ha, och nu ska jag berätta för er om hur mitt knä är.

Jag kan inte springa - då får jag skitont
Jag kan knappt sitta på golvet - kommer jag ner så kommer jag kanske upp utan hjälp
Jag kan inte köra manuellväxlad bil pga kopplingen
Jag kan absolut inte stå på knä, för då gör det skitont
osv
osv

Med tanke på dessa problem med mitt knä så tycker man att arbetsförmedlingen borde kunna ta lite hänsyn, men icke då.. de vill pråmt att jag ska söka jobb som pers. assistent, lokalvårdare eller inom hemtjänsten..

Ok, jag sökte jobb inom hemtjänsten i våras, men då kommer vi till det problemet med bilen då.. h-tjänsten kör bara manuella bilar, hur skulle jag te mej om jag fick ett sånt jobb då - ta egen bil till vårdtagarna då eller???
Isf vill jag ha ersättning för det!

Barnskötare som jag är utbildad till, det får jag inte ens jobba som längre - det finns läkarintyg som styrker det, men ändå anser af att jag är så pass frisk att jobba som det!
Alltså är af nåt högre fenomen som kan ändra på vad en dr och skrivit eller??

Jag har inget emot af, men för mej är de inte till nån hjälp, tyvärr!

Anledningen till detta inlägg är inte för att klanka ner på af, för som sagt - jag har inget emot dem, utan mer för att jag ibland blir så irriterad på vissa personer som anser sej veta mer än vad de egentligen gör.
Tex, så brukar jag få frågor som:
Har du sökt det jobbet?
Varför inte det?
Osv
Osv
Och den allra värsta kommentaren är:
Men det finns jue såna jobb överallt, det är bara att söka det!?

Sommaren som jag väntade Simon så var jag in på af på ett infomöte om Samhall, jag tänkte att det är alltid nåt att göra och det vore bra efter att Simon var född att ha ett arbete att komma tillbax till.
Jag sökte jobb där och var villig att börja jobba redan veckan efter, som jag påpekade många ggr.. tror ni att jag fick det?
Nej, de skulle skicka mej på kurs först och det väntar jag på ännu?!

OM jag inte ens kan få ett jobb inom Samhall som vänder sej till "såna som mej" hur ska jag då kunna få mej ett jobb??

Folket verkar tro att jag är lat och inte vill jobba, utan tycker att det är kul att Micke försörjer mej, men det kan jag tala om att så ligger det verkligen inte till och dessutom så försörjer han inte alls mej.. jag får minsann klara mej själv på endast barnbidraget för Simon på 1050/månaden, det ni!!!


Smärta!!!!

2011-07-21 @ 11:36:49
Jag orkar inte med dessa attacker med gallstensanfall som kommer titt som tätt!!
Inatt har jag sovit sisådär 4 timmar pga molvärk från just gallan...
Det sägs att man ska undvika äta viss mat då man har besvär av detta, men jag VAKNAR till och med på morgon och har ont och inte fan äter jag under natten heller!!??

Hoppas Sundsvalls sjukhus snart kan skicka en kallelse till kirurgen så jag får komma på ett möte ang. operation!

Onsdag med sol och regn..

2011-07-20 @ 14:23:39
Hade planerat att kliva upp i vettig tid imorse och väcka Simon som totalt vägrade somna igår kväll, men när klockan pep och jag var på väg att kliva upp så kände jag av gallan så det blev att ligga kvar en liten stund för att försöka få bort smärtan, så med andra ord så väckte jag inte Simon förrns 9.40 :/

Ja, igår var vi iaf och firade mamma och pappa på deras 25 åriga bröllopsdag - det var skitmysigt och med tanke på det vackra vädret så har man inget att klaga på ;)

Det blev tyvärr inga kort knäppta (av mej) men pappa fick några fina då Lilleman hade efterätt över heeela ansiktet och såg ut som jultomten.. ska försöka komma ihåg att be pappa skicka mej dem!

Idag ska iaf jag och Lilleman få äta egen middag, fast Micke är hemma han med, men han och Malte ska käka surströmming så det får bli nåt annat (mycket godare) åt mej och Lillen - vad, det vette fanken, menmen :)

Nej nu ska jag vara social med sambo åxå :)

Lång men trevlig tisdag...

2011-07-19 @ 22:46:43
Vår tisdag har varit betydligt mycket mer underhållande och trevlig än måndagen då det inte gjorde annat än regnade heeela dagen..

Vi har nämligen varit nere hos mamma och pappa och firat dem på deras 25-åriga bröllopsdag, det ni ;)

Ett kort inlägg blev det idag, men orkar inte mer just nu...

Nu ska jag kolla lite FB och bloggar, sen så blir det nog sängen!

Boooring!!!

2011-07-18 @ 19:49:23

Fan hela denna dag och kväll har gått och det enda roliga som hänt var att mamma och pappa svängade in med husbilen på väg hemövers efter semestern!!

En hel jäkla måndag utan nåt som helst gjort.. fy fan, och vädret är inte heller på min sida idag.. har regnat heeela jävla dagen så man är inte så lite trött heller?!

Nej, hoppas på en bättre tisdag iaf!



*gääääsp*

2011-07-15 @ 19:50:03
Fyyy vad trött jag är alltså.. måste vara pga huvudvärken som jag vaknade av i morse vid 4 tiden sisådär :/

Inatt ska ju som sagt Micke jobba så imorrn kommer det att bli en relativt lugn lördag, mot för förra lördagen då vi var på dop och sen höll vi igång till sena natten :) Till och med Lilleman...

Apropå lilleman så måste jag berätta hur det går med att sova i sitt eget rum i stora sängen för honom;
Han somnar i regel där inne, fast nån av oss måste sitta med honom tills han somnat, sen så sover han i ett par timmar, max 4 då OM vi gått och lagt oss själva så kommer han och kryper upp i min säng och sover där resterande natten, elle om vi fortf. är vakna så är det bara att sätta sej där inne med honom igen tills han somnar om :)
Då kan han sova där ensam till 4-5 tiden på morgonsidan sådär :) Jättemysigt är det, fast lite tomt då han inte sover med mej hela natten nu igen... men som sagt skönt för min rygg ;)

Nu när han var sjuker så vände han totalt på dygnet, sov till 11 på morgonen och var uppe till en tolv-ett tiden på natten, men så nu i veckan har Micke haft hårdträning på honom så nu brukar han somna vid 21 igen, men Micke vill att han ska sova från 20, men det tror jag blir svårt - han är för lik mej ;) men vi får se vem som vinner kampen!?

Nu har jag nyss bryggt på en panna kaffe till mej och sambon så nu blir det fika, sen ska jag börja på att natta lillemannen :)

2 inlägg på en och samma dag, det är inte illa pinkat det heller ;)

*saknar rubrik*

2011-07-15 @ 15:28:21
Suck och blä.. vädret är inte på min sida idag och inte heller mitt humör känner jag :( inte så att jag är elak eller så, men allt känns bara blääää just nu..

Inatt ska Micke jobba igen så jag och Simon blir ensam en stund, så jag hoppas att Lilleman behagar att sova i sitt eget rum tills det att Micke hunnit åka, annars är det en som blir ledsen för att inte få hänga med :(

Saknar mitt ♥ så otroligt mycket idag så jag tror att jag snart går under av olycka.. menmen, shit happens!

Nej nu måste jag snart få i mej nåt att äta... Micke går jue och lägger sig tidigt ikväll..

Ja eller nej??????

2011-07-14 @ 22:53:46

Meeeeeen åxå............. hur ska jag göra???????

Kommentera ja eller nej, snälla!!!!


GAH!!!

2011-07-13 @ 14:53:47

Har ni någonsin känt för att bara skrika rakt ut??
Precis så känner jag nu... är inget som känns bra för närvarande!!

Känner mej deprimerad, värdelös och helt överflödig m.m!!!!!!
Önskar att jag hade kunnat följa med mamma och pappa på semester med husbilen en vecka, menmen....







Semester/sommarlov

2011-07-12 @ 11:23:43
Denna vecka är jue första veckan på Mickes semester och tillika Simons sommarlov :) och igår så spenderades dagen i Timrå hos mamma och pappa..
Micke for och besiktigade Bosse Passat som hade fått 3 tvåor, men nu är den godkänd ett år framåt igen ;) medans jag och Lilleman var hemma i Timrå den stunden.

Imorrn åker mamma och pappa bort med husbilen, så det blir en kopp kaffe här på vägen liksom, de skulle jue ändå uppövers mot Östersund :)

När jag kollade mailen imorse så såg jag att jag fått en kommentar på bloggen om Simons scharlakansfeber och den kommentaren fick mej faktiskt att bli glad :)



Jag tycker att det är kul att ni kommenterar mina inlägg som ibland kan bli lite tråkiga, och allra helst tycker jag att det är roligt att få sådana här kommentarer.
Tack så mycket Clara :)

Nu blir det mat...

8/7-11

2011-07-08 @ 11:30:59





Själsfrände vs. kärleken?!

2011-07-07 @ 22:03:17

Efter att ha sett ett program om ödet och förhållanden så började mina tankar ännu en gång vandra vidare till ännu en konstig frågeställning/fundering.

Vi säger att en människa som är i ett förhållande sedan många år tillbax, de är lyckliga och livet är underbart sådär som det ska vara :)
MEN så en dag så upptäcker en i förhållandet - kan vara mannen det kan även vara kvinnan, att det finns en annan människa som h*n har mer gemensamt med och som h*n har mer roligt med..
Tycke uppstår och det känns som att det är meningen att det ska vara dessa två ist - ödet liksom styr känslorna dit..

Nu till min fundering:
Kan man ha en själsfrände och ändå vara med den som ödet inte har bestämt åt en?
Om ödet har bestämt att det ska vara på ett vis, kan man som "privatperson" då ändra det, utan att det blir bistra konsekvenser??


I detta program som jag tittade på så var det en kille som hade haft samma förhållande i över 10 år, inga barn ännu, men hade börjat planera inför framtiden.
Så plötsligt en dag så träffade killen i fråga en gammal kompis (tjej) som han hade jättemycket gemensamt med och de hade roligare än vad han hade haft i förhållandet på hur länge som helst.
Han frågade sej samma frågor som jag, och det skulle vara kul att veta svaren på dem, men lär nog aldrig få dem..

Killen i detta program bestämde sej för att stanna kvar i förhållandet, men det höll inte så länge efteråt och när han då försökte få den andra tjejen så hade hon redan hittat nån annan, så man kan jue undra vad som hade hänt om han valt henne på en gång?!


Jag tror då iaf på ödet, och vad det har bestämt åt varje individ det kommer att ske.. kanske inte i år kanske inte heller nästa år MEN nån gång!!

Vad tror ni????


Tomsurr

2011-07-02 @ 18:15:35
Lördag idag och vädret kunde jue ha varit bättre, men ja det regnar jue iaf inte (ännu)

Lilleman har blivit mycket piggare på penicillinet och till och med så tar han emot det utan större protester nu :)

Igår så trodde jag att det var min tur att bli sjuker, vaknade vid 10 och hade frossa och ont i hela kroppen, men det gick över med kaffe och ipren.. tills eftermiddag..

Då satt jag och skakade under tiden vi åt middag, ville knappt se maten och dricka ja det kunde jag inte alls göra, så gick och la mej en stund och sov i ca 1 timma, vaknade till och tog tempen; 39grader!?
Jahapp tänkte jag, imorrn är det jag som får åka till läkaren då.. hade feber hela kvällen och natten och när jag vaknade imorse vid halv 11 så låg tempen på normala 37 grader igen..?

Hade/har inga andra sjukdomssymptom heller som halsont eller sånt utan bara det att min högra halsmandel är dubbelt så stor, men som sagt jag har inte ont av det...???

Får se i veckan om det utvecklar sej till nåt mer eller om det blir bättre :) konstigt är det iaf...

Nej nu ska jag röja lite i köket medans min underbare son vilar, sen vill jag nog ha lite middag och en kopp kaffe ;)

RSS 2.0