Lite lätt

2010-01-31 @ 22:38:06
irriterad är jag just nu!
Och det har inget att göra med Simon eller så.. no need to worry, han är så lugn och snäll såå!
Det är bara som så att hela denna helg har jag fått varit ensam med lilleman, och som sagt det gör inget eftersom han är snäll MEN jag skulle kanske vilja ha liite avlastning i vardagen!?

Jag går jue liksom hemma med honom hela veckorna och sedan tycker jag att på helgen kan kanske jag få ta en vilopaus från blöjbyte och matning, åtminstonde för ett par timmar, men uppenbarligen var det viktigare att skruva och få ordning på lastbilen.. trots att min bil åxå behöver lite omsorg på bromsarna!?

Sedan nu kommer veckan igen och då går vi tillbax i gamla mönster; Micke kommer hem, äter, sätter sig vid datorn och sitter i flera timmar tills det är dags att sova igen och jag har fått varit med lilleman hela dagen.. inte konstigt pojken skriker då han får vara med pappa i ett par minuter!!!

31 januari 2010

2010-01-30 @ 19:29:50
Ja idag är det (hm få se nu).. 5 dagar sedan jag och Simon var ute riktigt... har jue varit så kallt och dåligt väder så man har inte velat ta´t med honom ut!
Skulle egentligen ha farit på ICA igår och handla lite grejjer, men det fick pappsen göra ist.. han som är så stressad och kunde inte vänta på att Lilleman skulle vakna, och lika bra är väl det för han sov ända till halv åtta ;)

Mamma och pappa var här en stund förut igår och det var toppen för då fick jag tid att bädda rent i sängarna (som jag har skjutit på nästan halva veckan) också hann jag med att plocka undan tvätten åxå :)
Har jue lixom inte kunnat när Simon är vaken, för jag vill inte ta med mig han upp för trappen då jag är ensam, för ner VÄGRAR jag bära honom.. det räcker att jag har halkat ett x antal ggr i denna trapp!?

Vi (jag) har börjat på att planera för Simons kommande dop, som vi hade tänkt att ha i sommar; är väldigt mycket som ska ordnas och fixas, men som tur är så är jag ganska kreativ så kanske det går ganska fort..
Är egentligen liiite tidigt att börja planera, men är bättre att vara ute i god tid så slipper vi jäkta när det är dags (tycker jag iaf)
Först och främst så ska vi fråga h*n som vi vill ha som fadder/gudförälder, och vem det är, det blir en överraskning tills vi själva vet om h*n vill ställa upp på det, vi hoppas på att denna person vill det iaf, och vem vill inte ha en sån ära!?

Nää, nu tycker jag att lilleman frustar som en tjur där nere, så bäst att jag kikar vad han vill!

På återseende :)

En dag som alla andra

2010-01-29 @ 17:26:56
Idag har det inte snöat iaf, men det har varit fruktansvärt (eller det kanske var och ta i) kallt, så vi har haft oss en innedag idag med :(

Simon somnade vid 23.30 igårkväll och sov till 5, men då hör det till saken att han åt inte nåt efter 21 heller!?

Igårkväll när vi skulle lägga oss så fick Simon ligga på pappas mage en stund och tänka sig; han reste sig upp med armarna och låg så i säkert 15 minuter utan att vila sig... så nu tycker jag det börjar gå allt för snabbt med lillemannen, han ska jue vara liten och hjälplös längre, han är jue bara 6,5 vecka!?

Idag däremot har lillen varit mammig, vägrat sova längre än 30 minuter i stöten och bara gnäller om han inte få vara med mig..

Nu låter han därnere.. ska kolla vad han vill!

P&K

Knasiga kissar

2010-01-27 @ 13:02:40

Ja, mina kissar måste vara de mest knasigaste som finns.. till lunch idag så tog (fick) de och delade på en riskaka med ostsmak :)

 

 

Älskade knasbollar!!


Bara skit och piss!

2010-01-27 @ 09:44:46

Med allt just nu.. eller inte riktigt allt, har jue min älskade lilla familj som jag skulle göra ALLT för och då menar jag verkligen allt!

Amningen funkar inte alls längre, eller funkar och funkar; Simon blir inte det minsta lilla mätt på det han får av mig så därför har vi nu gått över till flaska (ersättning) på heltid och oj så snäll han blitt.. blir aldrig arg/ledsen nåt nu efter han ätit och han sover hela nätterna (om han inte tappar nappen).
Fördelen med flaska är att vem som helst kan ge honom mat, jag behöver inte känna mig som nån matmaskin som inte får nåt annat gjort än att bara ätas på!
Ta mig inte fel, jag ville verkligen amma, och hade planerat att göra det i åtminstonde 6 månader, så jag känner mig ofattbart besviken och värdelös som "bara" hade mat åt honom i 1 månad, men vad gör man??
Vi har verkligen försökt allt, låtit han äta ofta för att allt ska komma igång, men utan resultat.. blev fortfarande inte mätt.. så enda utvägen för Lilleman var att få flaska ist.. och varför inte fortsätta med nåt som funkar?!

Idag hade vi planerat att åka ner på "byn" och umgås med lite andra mammor och barn, men vädret ställde till det för oss, så vi stannar hemma.. tänker inte ta bilen i värsta snöovädret och ha med Lilleman, då kan vi gott vänta till nästa vecka ist!
Jag som verkligen hade sett framemot att komma bort en liiiten stund, så man slipper se dessa 4 väggar dag ut och dag in.. menmen, vädret kan man inte rå på!!

Nu har Lillen iaf en pappa, på papper åxå.. var och skrev på faderskapet igår och som jag skämtat om på Facebook och div. SMS; så var Micke tvungen att skriva på papperet eftersom varken sotaren eller brevbäraren kom och ville ta ansvaret :)
nu får han iaf ha Mickes efternamn åxå!

Nu ska jag vänta på att Lilleman vaknar så han kan få en ny blöja och lite mat och sedan hade jag planer på att bädda rent i sängarna, men OM det inte blir av så kan det vänta till morgondagen åxå :)


Älskade unge

2010-01-24 @ 14:45:17
Jag måste bara passa på att skriva hur underbar han var i natt, vår Lilleman.
Somnade efter 22 nångång och vaknade inte förrän 6 imorse för lite mat.. förvisso så hade han kollat till mamma vid 2, men somnade snabbt om igen!

Egentligen

2010-01-22 @ 13:28:15
så har jag inget att skriva om, men eftersom Lilleman sover och jag inte har nåt annat att göra (orkar inte göra nåt annat) så skriver jag väl en rad eller två.

I tisdags så var vi på BVC för en ny vägning och då vägde han 5180gram och det känns kan jag tala om, fy faen vad tung han börjar bli att bära på :)
Så nu har Lilleman åkt bil med mamma första gången åxå, och det var inte uppskattat, han skrek och grät hela vägen hem från Stöde..?! Bör vara mer åkrädd med pappa då!

Pratade med BVC-sköterskan om att han får mest flaskan nu eftersom han inte blir mätt av "mig" och det tyckte hon att vi kunde fortsätta med, men ändå testa med bröstet ibland åxå, och det gör jag jue, men som det är nu så blir det tissen bara på natten.

Nää, men om man skulle passa på att fortsätta med tvätten (som vanligt)!

P&K

Måndag igen!?

2010-01-18 @ 14:00:31
Vart tar veckorna vägen egentligen??

I natt så sov lilleman väldigt oroligt, om han ens sov öht... jag somnade vid halv tolv och halv ett så vaknade jag av att Micke hade fått nog av att försöka sova ner lillen, så där tog jag över.

Vid 4 imorse kollade jag på klockan sist och hade då bara sovit 10 minuter i stöten, medans lilleman hade behagat att sova UTAN att spotta ut nappen - det går hur bra om han tappar den då han sover riktigt hårt, men innan dess så sätter han igång att riva ner himmeln om han inte får tillbax den och då är vi tillbaka på ruta 1 igen *blä*

Vid halv 6 så tog jag med mig Simon ner och gjorde ordning en flaska ersättning och sedan så tvärslocknade lillen i vagnen och sov till 11, jag sov en stund på soffan jag med, tillsammans med Våfflan :)

Idag då det är så skönt väder, så passade jag(vi) på att ta oss en promenad med vagnen åxå, eller jag promnerade medans Simon sov i vagnen såkklart ;) men det var väldans mysigt iaf.

Tog mig en promenix på ca 1 timme, trodde katterna skulle hänga på (Våfflan brukar följa med) men de stannade inne bägge 2 och lika bra är väl det, så slipper jag ha ansvar över de åxå om det kommer en bil!

Nu ska jag kolla facebook, sen hänga tvätt och kolla lillen om han är vaken.

Var tar tiden vägen??

2010-01-16 @ 15:29:07

Igår så var det 1 månad sedan vår älskade lilleman föddes, 1 månad.. tänk er, vart f*n har tiden tagit vägen??
Var med i Sundsvalls Nyheter va´ han åxå, till och med vann ett presentkort på 200kr på Barnens hus.. vicken tur han har!
För er som inte har den tidningen så var det denna bild som han vann med:
 klickbar bild, men det fattar ni redan eller??


Nu ska jag ner och plocka i diskmaskinen, ev så startar jag en maskin med tvätt åxå.. om jag orkar!


Ut med det gamla in med det nya

2010-01-14 @ 18:53:16
Och sagt och gjort, har haft tid idag och kastat ut juldesignen på bloggen och gjort en ny :) bra att man har en snäll son ibland!

Nu har Simon sovit bra i 2 nätter, har börjat lagt han i hårdliften som hör till vagnen och den står mellan oss i sängen, där sover han gött!
I vaggan vägrar han sova och även om vi har alldeles mörkt i sovrummet, så jag börjar fundera på om det är våra "besökare/inneboende" som har skrämt honom!?
Ska testa med att släcka och ha honom i vaggan i helgen, men orkar liksom inte med det under veckan, man vill gärna sova då eftersom Micke ändå ska upp och jobba.. men imorrn kväll då får vi se hur det går..

Nu ska jag gå ner och kolla om sonen vill ha mat.



4720gram

2010-01-07 @ 21:26:53
Ja, så mycket väger mammas lillprinsen nu.. har alltså gått upp från 4064 till 4720 på 23 dagar och det kan väl ingen klaga på :) eller jag gör det som måste bära honom och vagga honom till sömns varje natt - det tar faktiskt på nacke och axlar!

I tisdags natt så vaknade jag av att Simon låg och frustade och gnydde så jag tog upp honom och vet ni, han har gått och blivit förkyld.. men som tur är har han ingen feber utan "bara" snorig och hosta, men det är nog så jobbigt för en liten en det med.
Han har vägrat att ligga och sova på rygg tills igår, så han har fått sovit på min mage, tur att jag är en stilla person under natta!

Idag har vi eller jag börjat att testa en ny sovrutin för lillemannen, han sover i regel ca 4 timmar/gång under dagen och är vaken 1-2 timmar mellan dessa.. och det gör att han inte kan somna på natten förräns klockan börjar bli framåt 3-5, (inatt vaknade han 1 och var vaken till 5) så nu låter jag han sova i "bara" 2 timmar/gång och väcker honom sedan föratt mata och bytas, och hoppas det funkar, så kanske vi kan få ett normalt förhållande igen, nu ligger jag nere på soffan med Simon i vagnen och Micke uppe i sängen!

Nu ska jag fortsätta kolla runt innan lillen vaknar.





I dagens ST

2010-01-02 @ 20:15:22

Så var denna vackra bild med!


RSS 2.0