Sista dagen i mars!

2010-03-31 @ 08:51:00
Det är vad det är idag det, sista dagen i mars månad.

Idag är det onsdag och som alla eller de flesta av mina onsdagar så innebär det mamma/barnträffen nere på byn och dit ska vi idag med!

Egentligen så skulle jag vilja sooooova till minst tolv idag för så trött som jag har varit denna vecka, det är outhärdligt, men det är jue mysigt att komma bort en stund åxå.

Påsken är på intågande med snabbfart och vi har det vi gör hela påsken; middag både tors, fre och lör + ett besök i Timrå hos Simons kusiner.. blir kul, har inte träffat Simon ännu så :)

Imorron hade jag egentligen besiktningstid på Bosse, men bokade om den till 20 maj ist, så vi (läs Micke) hinner fixa det som måste :)
Men bromsarna funkar nu.. det var jue bara att fylla på med bromsolja så funkar de igen, så nu tycker jag att jag kan få tillbax Bosse, men Micke råkade rycka lös handtaget på förardörren så man måste ha en speciell teknik för att komma in i bilen + att det inte går att låsa med nå vett, så därför får jag fortsätta ha Golfen :/

Nu ska är tvättmaskinen klar så det är väl lika bra man hänger det som är i.

Nåt kul?? Har tråkigt :)

2010-03-29 @ 10:41:31

ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV

1. Är du singel?: Nepp.
2. Är du lycklig?:  Jadå.
3. Är du uttråkad: Ohjaa.
4. Är du ledsen?:  Inte nu.
5. Är du italienare?:  Nepps.
6. Är du cooling?: Njae men hård :D
7. Är du från irland?: Nää.
8. Är dina föräldrar fortfarande gifta? Ja.


Åtta saker om ditt kärleksliv

1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?: Ja, har varit med om det sj!
2. Har du någon gång blivit sårad?: Ja.
3. Har du någonsin tänkt på samma kille flera gånger under samma natt?: Jao.
4. Har du gillat en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom?: Jaa.
5. Har du kysst någon under de två senaste veckorna? Yes :)
6. Har du haft en hemlig beundrare?  Kanske, tror det!?
7. Är du kär? Japp.
8. Vill du gifta dej när du blir stor? Vet inte.


TIO TVÅ ALTERNATIV

1. sex eller kyssar? Bägge.
2. Hår eller ögon?: Ögon.
3. Katter eller hundar? Både och.
4. Några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar? Få bästa.
5. Tv eller internet? Internet
6. Coca-Cola eller Pepsi?: Coca-cola
7. Utekväll eller romantisk hemmakväll? Utekväll, men hemmakväll med Lillen är inte helt fel ;)
8. Pengar eller lycka? Lycka
9. Dag eller natt? Natt
10. Msn eller mobil?: Mobil

Tio har du någonsin

1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån? Öh nej!
2. Brutit ett ben? Nej.
3. Gjort nåt du ångrar?: Ja..
4. Hoppat Bungee Jump?: ALDRIG!
5. Ljugit för någon du tycker om?: Ja.
6. Ätit en hel tårta?: Nää!
7. Gjort bort dig offentligt?: Jaaaa.
8. Tänkt på ditt ex?: Japp
9. Gråtit när ett husdjur dog?:  Yes.
10. Velat försvinna?:  Typ inte.


SENASTE

1. Telefonsamtalet du gjorde?: Mamma
2. Telefonsamtalet du fick?: Mamma, tror jag :)
3. Personen du var med?: Simon.
4. Roligaste grejen som hänt?: *funderar*
5. Personen du smsade: Åsa :)
7. Du skrev till på myspace?: Har inte myspace.
8. Du kommenterade?: ??
9. Du tillbringade natten med?: Micke, Simon, kissekatterna :)
10. Du kramade?: Simon.


1 år sedan

2010-03-29 @ 10:14:38
Ja idag är det 1 år sedan jag och Micke fick veta att vi skulle bli föräldrar :)
Den 29 mars 2009, var en söndag och vi skulle åka till Birsta så jag passade på att testa innan Micke klivit upp och där var de.. 2 streck *lycka*

En rolig sak var att jag sa aldrig till Micke att jag hade testat förrän vi hade kommit till Stöde, och han blev självklart jätteglad :D

Är så glad för vår lille Simon och jag hoppas att han någon gång i framtiden (ett par år eller så) får ett syskon åxå.. helst en tjej, men det gör inget om det blir en till kille ;)




See Ya´ll!!

Lördag igen!

2010-03-27 @ 09:43:14
Ja idag så är det en tråkig lördag; det är skitväder och Micke är inte hemma så jag och Lilleman får roa oss själva ist, men det gör vi jue hela veckorna så det ska väl gå bra ;)

Först så måste jag berätta att min lilleman blev inte dålig på sprutorna i torsdags, ingen feber och inget gnäll, ja inte mer än vanligt på kvällarna :)

Igår så testade jag ge Simon gröt igen och denna gång gick det mycket bättre, han åt så det stod ut genom öronen på honom och fick inte ont i magen heller, så det är bara att fortsätta.

Han fick frukost förut i form av lite gröt, ersättning och en liten bit mosad banan och alt gick i!

Nej, kaffe för mig och lite frulle kanske.

Update fr. BVC

2010-03-25 @ 11:44:22

Lilleman väger nu 6840gr och är 62 cm lång!

Grät när de stack honom i benen och gav han sprutorna och fortsatte under hela påklädningen och hela vägen ut i väntrummet.. på en gång jag satte han i babyskyddet så tvärslutade han gråta!!

Nu sover han och tänker inte väcka honom för mat (brukar inte göra det heller så)!

Jo sen måste jag bara tala om att idag på självaste våffeldagen så fyller vår alldeles egna busfrö 5 år..

Våfflan blir 5 år!


BVC och sängpremiär

2010-03-25 @ 07:43:31
Idag ska Lilleman på BVC och få (sin första) vaccination och läkarundersökning, hoppas allt ser lika bra ut som sist och att han inte blir gnällig på sprutorna, men OM han skulle bli det så gör inte det heller nåt ;)

I tisdags så hämtade vi Lillens spjälsäng hemma hos mamma och pappa för vaggan han sovit i sedan han föddes har börjat bli lite för liten, för mammas stooora kille!
Så nu i natt så var det premiär för att få sova i "stora sängen" och det gick skitbra, rent ut sagt.. han somnade vid halv elva och sov till fem, ville då ha tutten och somnade om till sex - då var det matdags.

Har börjat öva honom att sitta i sin matstol åxå korta stunder på dagarna och det går sakta med säkert framåt, bara man "bunkrar upp" med en kudde bakom och en filt eller tunnare kudde på sidan så ;)

 Klicka för större, men det vet ni väl redan?!

Han är så duktig min gospropp, ska bara stå i knät på alla, om man ens försöker sätta ner honom blir hela han stel som en pinne och blåvägrar - HAN SKA STÅ!

Nepp, nu blir det en snabbis på Facebook (som om det brukar kunna bli snabbisar där) och sedan kaffe, för mamma är trööööött!

Lite Simonbilder

2010-03-22 @ 10:16:22
Bland annat från matpremiären :)








Sedan så kan jag väl inte glömma att lägga in denna bild :)


Inte igen....

2010-03-19 @ 11:39:39
Blir vansinnig på denna förkylning som aldrig verkar vilja ge med sig!

Var jue sjuk förra månaden i nån vecka eller så, och nu har jag gått och blitt det igen.. det verkar vara som om det bara går runt nu!?
Har jue haft ont i halsen ända sedan dess och trodde att det var pga nåt annat, men vaknade i morse snorig.. håller tummarna för att Lilleman klarar sig lika bra som sist, då han bara fick lite hosta!

Jag skulle jue göra vad som helst för att få penicillin så att man kanske har en liiiten chans att få vara frisk ett litet tag iaf, men det lär man väl inte få heller.. men OM jag blir sjuk en gång till inom loppet av en månad så ska jag fanimej kräva att få nåt som stoppar upp det!

Nää nu ska jag försöka slita mig från dumburken och gå ner och fixa en kopp kaffe att ha framför HTG, sedan blir det dammsugning i vardagsrummet!

Hem ljuva hem

2010-03-18 @ 09:07:27
Ja, trots alla bestyr och tråkigheter hemma så är det fruktansvärt skönt att få komma hem och sova i sin egen säng och mysa med kissarna :)

Förra torsdagen så kom Micke hem från jobbet och hade åkt på en ordentlig magsjuka, så jag packade ihop lite kläder till mig och Simon och for i väg till mamma.. där vi blev kvar ända tills igår.

Ja, vad har vi gjort med mamma/mormor då.. jo, vi har varit ute och gått, varit och strosat på Coop i Timrå och även på sjukhuset med Lilleman :/

I måndags så vaknade Simon vid 8 och var som sig själv, men efter lunch och sovande så var han jättegrinig, så vi trodde det var att han hade ont i magen, men allt eftersom tiden gick så blev det mer grin och han blev varmare och varmare!
Vid halv sex så var vi inne på sjukhuset och där konstaterades det att han hade feber 38,1 och vi skulle vänta på en DR som skulle kolla honom.. klockan blev mer och mer och inte förrän efter 22 nångång kom barnläkaren!!
Det var inga som helst fel på lilleman förutom febern och att han var röd i halsen, men det kunde även bero på att han skrikit så mycket för halsmandlarna var som de ska :)
Så vi blev hemskickade med alvedon.

I tisdags när han vaknade så hade han ingen feber och var mycket piggare och igår var han som sig själv igen, förutom att han är lite gnälligare än vanligt, men så blir det.

I helgen så provade vi att ge Lilleman lite mat åxå, så han har fått provat potatis och majs, men det var ingen hit, medans potatis och palsternacka det gick i och mango som efterrätt var tummen upp :) gröt testade jag imorse, men efter en massa spottande och fräsande så sket vi i den :)

Ja, idag så bjuds det på tvättning och städning för hela slanten och blommorna ser ut som om de skulle behöva HLR trots att jag gav dem vatten igår.. men huvudsaken är att Micke åtminstonde gav katterna mat när jag var borta, tyckte förvisso att Våfflan blitt lite lättare :)

Onsdag och våren är verkligen här!!

2010-03-10 @ 14:24:30
Igår var Simon en duktig pojke och kunde till och med sova själv i sovrummet efter jag nattat honom!

Aldrig förr har han velat sova ensam, har alltid vaknat och skrikit innan man ens hunnit utanför sovrummet!

Han var såå trött igår kväll att han bara skrek och skrek och försöka somna i vagnen det vägrade han, så Micke tyckte att vi skulle natta honom i vaggan uppe och iaf testa att låta han vara själv där uppe.

Klockan 21.45 så la jag ner han i vaggan, gav han tutte och snuttis med en godnattpuss självklart och 22.00 sov han.. smög mig ner för trappen och när jag gick och la mig vid 23 så sov han gott fortfarande!!

Trodde han skulle vakna och vara hungrig i natt så vi förberedde en flaska, men den fick han äta av imorse klockan 8 ist, för inte har han vaknat nåt heller :)


Idag har vi varit och surrat skit nere på byn och Lilleman var så trött när vi kom innanför dörren att efter blöjbytet så tvärsomnade han i vagnen med tutte och snuttis!!
Men nu hör jag att han börjar bli arg, antingen är det matdags eller så är det tutten som ramlat ur.

Bäst att kolla vad som behövs :)

P&K

Vad kan vara viktigare än familjen??

2010-03-09 @ 11:48:07
Jo, det ni..

Jag anser att inget är mer viktigare än min underbara familj och mina vänner självklart, men om ni hade bott hemma här med oss så hade ni märkt att alla prioterar inte på samma sätt!!

Micke säger att han skulle kunna ta hand om Simon om jag är tvungen att åka nånstans, men jag tror nog att han skulle få panik då... för här hemma är det bara jag som byter blöja (det spelar ingen roll om det bara är en kissblöja, han byter INTE), bara jag som ger Simon flaskan och för det mesta är det bara jag som är med honom!?

Var är då Micke undrar ni..?!

Jo, han sitter för det mesta vid datorn och spelar och om jag är tvungen att duscha eller nåt sånt så måste jag ta med mig Simon upp så Micke kan kolla honom, för gå ner det kan han inte göra.. GÅR ICKE SLITA SIG FRÅN DATORN HELLER!!

Såja, nu har jag avreagerat mig lite, få se om man får en utskällning för detta inlägg sedan av Micke nu då, men det är bara sanningen och den brukar svida ibland, eller?!

Våren på G?!

2010-03-08 @ 09:51:28
Det kan man nästan tro iaf för här hemma är det +5grader (eller det va´ det vid 7 iaf), och det droppar från taket :)

Igår var vi på IKEA och Birsta City och handlade lite grejjer inför dopet också passade jag på att köpa Max födelsedagspresent (och julklapp).. eftersom jag inte kom nerövers före jul pga graviditeten så blev det ingen julklapp till honom, men nu är den inhandlad - bättre sent än aldrig ;)

Under tiden som vi strosade runt i Birsta så fick lilleman stanna kvar hos mormor och morfar.. det är bättre för honom att vara där eftersom blir sååå rastlös av att åka vagn inne sådär och att bära honom, det är helt uteslutet.. men han lider inte av att vara hemma där heller :)

Idag så tvättar jag och sedan tänkte jag försöka mig på en promenad med lillen, men innan så måste jag försöka hacka bort den där jävla isknölen utanför ytterdörren så jag inte halkar och slår ihjäl mig på kuppen..

Nej, men nu blir det en kopp java och sedan kanske lilleman har vaknat från sin tupplur!?



   Mammas lilla gubbe!

Äntligen!!

2010-03-06 @ 20:54:32
Så har vi internet igen eller en fungerande dator kanske man hellre skulle kunna påstå :)

Det började med att Micke köpte ett spel som inte funkade med XP:n som vi hade, så därför var vi tvungen att fixa Windows7 och innan vi fick ordning på det så det funkade som det skulle, det var ett helt livsverk :/ men nu äntligen så!!

Har egentligen inte lust att blogga nåt idag eller har rättare sagt inget att skriva om, så därför så får ni nöja er med detta lilla :)

Over and out, p&k

RSS 2.0