Resfeber och begravning

2009-07-23 @ 23:45:18

Pappa ska åka ner till Nynäshamn imorrn för att köpa en bil, då hans inte ville vara med nå mer..
Micke och han bestämde att de skulle följas åt, för sällskap och körhjälp, men så blev det bestämt att bilen skulle komma från Gotland med färjan imorrn och det funkar ganska sååå dåligt för Micke att hänga med för imorrn har vi en begravning att gå på; Mickes underbara farmor gick tyvärr bort förra veckan och nu är det dags för begravningen..

Fick låna Roffes Volvo idag för att åka ner och hämta mina reservdelar till Passaten hos mamma och pappa samtidigt som vi passade på att fika lite gott... jag tror aldrig att jag sett karln(pappa) så nervös, han HATAR att åka själv för han har sånt jäkla dåligt lokalsinne och nu ska han för det första ta buss från Timrå till Stockholm och därifrån med pendeltåg till Nynäshamn, med ett byte... han är övertygad att han inte kommer hem för han hittar inte på stationen!!

Mamma kan jue inte följa med för hon hoppar fortfarande på kryckor sen semestern i Jokkmokk och som sagt så kan inte Micke heller... jag hade kunnat för han ska köpa en automatväxlad bil, men då är jag så illa tvungen att hoppa begravningen och Micke ville verkligen att jag skulle med *självklart*

Hoppas han tar sig hem... vill att bäbisen i magen ska träffa sin morfar *asg*

Nu ska jag bara vänta på att Mickes jacka är färdigtvättad sen ska jag krypa ner i sängen med Benz(om hon kommer in), Micke är hos Roffe och byter termostaten på Passaten, sen har jag bil igen..... JIPPIE!!!



Ingen har

2009-07-22 @ 22:05:13
GRATTAT MIG PÅ NAMNSDAGEN IDAG.... Bara mamma och Micke... fy fan vilka taskmörtar!!!!!!

Äckliga djur

2009-07-22 @ 21:57:50
Ja, som rubriken låter så finns det verkligen äckliga djur i vår natur.

I söndags så hittade jag en fästing på Benz bakom för örat, den fick jag bort samma dag, efter mycket slit.
Eftersom den var "nykommen" på henne var den ju så pass liten och nästan helt omöjlig att få bort.

Men så idag... fick jag tag på henne när hon låg och sov, och hittade en jääääättefästing... eller egentligen så kände jag nåt mysko på henne redan för nån vecka sen, men Micke sa att det "bara var en sårskorpa" då jag bad han kolla.
I söndags så hittade jag den där jättegrejen igen då jag gick igenom henne noga, men så smet hon och hann lixom inte med att se riktigt, utan bara känna och den kändes som en vårta eller nåt sånt.

Nu idag så fick jag tag på den mystiska "sårskorpan/vårtan" och testade med att dra bort den, tänkte att om det är en vårta eller nåt som ska vara där så kommer hon jue att säga ifrån... men så PLOPP sa det och den äckliga saken låg där i handen med svarta ben och allt, skyndade mig ner och virade in den i papper och eldade upp den ute,
kan tyvärr inte säga R.I.P till denna äckliga sak iaf *hua*

Nu blir det iaf en ordentlig genomgång av BÄGGE katterna VARJE dag... Våfflan brukar borstas och kammas nästan varje dag och har inte hittat en enda på henne ännu, men Benz som kan vara ute flera dagar i sträck, blir det svårare med.
Tips mottages med öppen famn.

Funderade ett tag på att inhandla ett sånt där fästingshalsband till de bägge, men det är bara Benz som kan acceptera halsband.. Våfflan som aldrig haft det på sig får panik och kryper ur dem, jag har testat 2ggr.

Nää nu ska jag alldeles snart gå ner och kika på dumburken och se om man blir nå smartare.
Va tro ni??

Hoppas min bil snart går igen, vill åka nerövers och kolla på barnsaker........


Försökte

2009-07-22 @ 11:41:10

att lägga in bilderna från bröllopet igår, men vet inte om det berodde på vår sega internet uppkoppling eller om blogg.se var allmänt trött... det gick inte, så ni får hålla till godo med en bild


Åsa i brudklänningen, så underbart vacker.
Och lilla jag syns åxå med den stooora magen!

Men jag lovar att det blir fler bilder såsmåningom, denna gick ju ganska bra att få in så kanske det funkar bättre sedan!

Aja nu ska jag ut och mysa i solen som (äntligen) visar sig igen!



Söndag...

2009-07-19 @ 13:43:20
Ja idag är det söndag och igår var det lördag - bröllopslördag.
Var ett jättefint bröllop och kan ärligt säga att det var inte långt att tårrna föll på mig med, men höll mig pga sminkningen.

Åsa var så vacker i sin klänning, Leif var fin han med i kostymen och Max... ja världens gulligaste pojke, hade dagen till ära fått en kostym med väst och röd slips - sååå söööt!
Micke var faktiskt åxå snygg, med kostym på och allt, kändes som om jag fått en ny karl.

Middagen var kanon och vi kom hem mätta och belåtna - Micke var dock ganska så snussugen, men annars nöjd.
Så går det om man försöker sluta snusa, men det är för oss bägge+bäbisens skull då snusen har blitt dyrare - 50kr/dosa och M snusar 1/dag!

Nu har iaf M och Emelie farit ner till Birsta för att hämta ut M.s glasögon som Roffe trampade sönder för några helger sen.
Jag hade tänkt att tvätta av mig sminket nu som jag gick och la mig med på i natt - jag ser ut som en tvättbjörn runt ögonen och har nog skrämt både djur och människor nu till morgon!

Bilder från bröllopet kommer senare - har kameran nere i väskan, orka int gå ner ännu en gång.

P&K

Tjabba Tjena Hallå

2009-07-17 @ 23:45:19
Tänkte att jag skulle kunna ta och skriva en rad eller två om min dag och kväll för den delen..

Jag har varit tvättant idag, och tvättat sängkläderna som jag bytte igår+den vita koftan som jag tänkte ta med mig imorrn till Norrhassel om det blir kallt senare på kvällen.

När jag hade slängt in den första maskinen av sängkläderna så tvärdäckade jag på soffan framför TV:n - det var tur jag hade dörren stängd ännu.
Sov i 2,5h tills tvätten var klar, då var det bara att masa sig upp och hänga ut och slänga i nästa laddning.
Sån tur var att det har varken regnat eller åskat på heeela dagen så jag kunde hänga ute.

M. kom hem sent idag; halv5 och han slutar egentligen halv3 på fredagar, men de har haft fullt upp hela veckan - han ska tom dit på måndag och köra sista plåten TROTS DET ÄR SEMESTER *arg*

Vid 18-tiden for vi ner till "byn" föratt kika lite och hamnade hemma hos Tommy och Ylva, där har vi suttit ute hela kvällen och pratat och nu är M. chaufför till Tommy som skulle till Sandnäset och hälsa på.
Jag personligen tänkte nu gå ner och lägga mig på soffan med Våfflan.

Bilder från bröllopet kommer imorrn kväll/natt eller på söndag beroende på hur sent det blir imorrn.

OBS: Rubriken kom från att jag tittade på min bilnyckel som sitter på ett nyckelband med just den texten!!

Vill ha...

2009-07-17 @ 23:18:25
... denna barnvagn från Billiga barnvagnar  (klicka på länken så får ni se) kostar endast 2675+frakt.
Men som sagt så ska vi köpa den på Coop.  

I can only dream about it.....

Det är lika bra att skriva nu innan åskan kommer tillbax

2009-07-17 @ 08:13:13

Äntligen är det fredag, har väntat på denna dag i ja, hela veckan iaf


Igår så blev det inget mer internet eller ens TV:tittande för mig/oss, åskan gick nästan hela kvällen, just då gubben kom hem börjae de värsta blixtarna visa sig här... tur vi åt nere på Baren.

Mamma och pappa kom upp en stund igårkväll och det var supermysigt, har jue lixom inte träffat dem sedan förra måndagen, bara pratat i telefon då de var på semster.

Aja, pappa skulle iaf åka in på Berners och kolla hur mycket min rörkoppling till kylaren (och de andra som sitter där omkring) kostar, har jue lixom ingen bil nu då den gick sönder, så nu får vi så lov att åka Mercedes 309D imorrn... lastbil, med andra ord... PÅ ETT BRÖLLOP!?



Anyway; jag lovade er en bild på klänningen som jag ska ha på mig som tärna på bröllopet.

OBS: Med mobilen - därav det dåliga ljuset.



Men det blir bättre bilder med den på, för då får M. ta en massa kort på bröllopet.
Trodde ALDRIG att jag skulle få på mig en "vanlig" klänning med strl M, men det gick, trodde jag skulle få leta efter en mammaklänning.
Hoppas bara att jag kan ha den nästa sommar åxå...

Nu ska jag slänga in tvätten i maskinen och sen blir det en kopp kaffe så jag vaknar till riktigt.. har varit vaken sen 4.30 imorse!!




glitter-graphics.com

Blixtar och dunder...

2009-07-16 @ 14:39:09

IDAG ÅXÅ - 4 DAGAR I RAD NU!!! 


Tro inte att lilla Madde ska få kunna slappna av en hel dag utan den där förbannade åskhelvetet inte, det är som jag alltid har sagt; den är ute efter mig känns det som...

Igår när vi var och hälsade på Peter så visst fan skulle det börja mullra och regna då med.. men då var jag som tur inte ensam iaf..

Anyhow: På lördag är det som sagt bröllop, och då får vi väl ändå så lov att hoppas på bättre väder - utan åskan iaf och gärna att det är varmt eftersom jag ska ha på mig klänning (bilder kommer senare) och det kanske inte är sååååå kuligt att frysa där framme.

Börjar på att bli hungrig nu åxå... kunde jue inte göra nån lunch pga åskan (vägrar stå vid spisen när den går) och sen då den hade dragit vidare, så hade vi ingen el på ett tag... M skulle kanske jobba över ikväll+imorrn *suck* hur mycket ska vi sätta på att det blir åska igen då´rå?

Nä, nu ska jag mysa med Benz som ligger och sover i husses säng.



glitter-graphics.com

Åska och trååååååkigt

2009-07-14 @ 20:25:43
Ja, det sammanfattar min dag perfekt!
Hela förgrymmade dagen har gått åt att bara ligga på latsidan pga ryggen, när jag väl kände att jag skulle orka med att städa lite så kom den förbannade åskan och hälsade på här utanför!
Jag som varit livrädd för åskan sen en obehaglig händelse då jag var liten tyckte att det kändes lugnare att lägga mig i sängen och läsa lite ist.
Hinner väl knappt bara att läsa en stund så ser jag i ögonvrån en blixt precis utanför fönstret världens jävla knall strx efter - jag hade fönstret öppet pga värmen i sovrummet.

Jag blev så fruktansvärt rädd att jag skakade och grät som ett barn gjorde jag och när jag efter knallen/blixten gick ner ser jag Benz sitta på bron och bara skaka och var alldeles stel *stackars oss* 
Jag blev tvungen att ringa mamma (via mobilen då självklart) så hon fick trösta mig.. Benz la sig med mig i sängen och hoppade till vid varje ljud som hon (vi) hörde.

Så nu är det konstaterat; jag är åskrädd igen!

Jag sa till M när han kom hem att jag VÄGRAR vara ensam hemma nu när det är åska, men vad ska han gö åt saken??

Nu ska jag gå ner och kolla lite på TV:n och kanske den lill* i magen blir lugnare då, för nu är det disco, tror jag.

Läste detta på expressen

2009-07-13 @ 12:20:43
Joe Jackson (pappa till Michael Jackson) vill börja turnera med Michaels 3 barn.
Han vill att deras världsturné ska genomföras 2010.
Alltså jag förstår inte hur den mannen verka tänka, dessa barn har vuxit upp "utanför" rampljiset hela sitt liv och nu ska de helt plötsligt kastas in i musikbranchen.

Sedan i artikeln står det även att deras farmor Katherine vill att de ska börja i skolan, de som alltid haft hemundervisning. 

Vill ni läsa artikeln själva finns den här

Lite fler bilder (nytagna för idag)

2009-07-13 @ 08:48:38
                                                                                             

Mercedes som har sovit ute på bron hela natten.






- Men matte ser du inte att jag sover, vad vill du??
                       

testar att...

2009-07-13 @ 07:47:13
0-58f6b42fc7662e3c96de3d2c5f943fbd.png

Kolla varifrån!

testar att mobilblogga!


En liten försenad update

2009-07-12 @ 12:17:54
Jag hann inte alls med nå´ mer bloggande igår, så den planerande uppdateringen uteblev.. *sorry*

Var iaf bara hemma på dan om man bortser att vi tog "mercalastbilen" och for ut och åkt en liten tur och tittade.. nackdelen med den är att den är inte direkt stadig utan minsta gupp så känns det som om tarmar och allt ska hoppa ur en, och då  kan ni ana hur min foglossning blir..
På kvällskvisten for vi till Rolf och Emelie och skulle låna några grejjer till bilmekandet som M. har för sig.. med både min bil och Chevan, ja han har det han gör nu iaf.

Min bil går jue iaf, men det är den enda bil vi har som är besiktigad och skattad, men det är lite småpyssel på den, tex: En packning till kylarn (eller vad det var), en buckla på framskärmen - som INTE jag gjort utan min kära sambo som inte såg en skottkärra, termostaten måste bytas - kör man över 100 med den i stekheta solen går bilen varm, sen så skulle vi vilja byta motor i den, men orken ska finnas där åxå..

Chevan däremot.. måste byta ruta i den och föratt göra det är det "bara" att göra en ny rutram för den befentliga finns inte kvar där, har liksom rostat bort... sen var det en massa svetsjobb och så på den åxå, så som sagt, karln har det han gör ett tag framövers *tihi*

Nää nu: Surra med Robert på MSN
Sen: Kaffe/väcka karln!

****

2009-07-11 @ 11:40:00
JA!! Solen skiner idag, åtminstonde liiite. ska försöka få i mig de viktiga solstrålarna så blir det ev en update ikväll.

P&K

Freeeedag

2009-07-10 @ 23:40:20

Finally, typ, eller ja ni vet va´ jag menar!


Micke gick just ner till Hans och skulle ta sig EN grogg, sa han, får se hur många det egentligen blev imorrn alt. när han kommer hem.. om jag är vaken då vill säga.

Dagen och kvällen har varit väldans lugn, Micke kom hem till 15 och vi for till Torpshammar och handlade lite.
Efter middagen så gick vi och la oss och vilade en stund - Micke på soffan, jag i sängen med Benz medans Våfflan gick ut.
Tycker faktiskt nu att det bör sluta upp att regna, det har fanimej gjort det i snart 1 vecka konstant.. jag skojar inte, på söndagkvällen började det och det håller på fortfarande med jämna mellanrum.

Mamma och pappa är i närheten av Umeå nu iaf och ska hälsa på kusinen min imorrn, jag är liiiiite avis, brukar lixom inte ses så ofta - trots att han är i Timrå varje sommar.
Får se om vi tar och hälsar på honom när han är nere på sem!

Anyhow, nu funderar jag på att gå ner och kika på Big Brother på tv400och sen gå och zzzova igen, är så fruktansvärt trött - men det har jue sina naturliga förklaringar.


Dag 137 av 280

2009-07-10 @ 12:00:46
Är vad jag är på, inte ens 100 dagar kvar jue, skönt att man inte har såna stora besvär iaf (ännu).
Det är 143 dagar kvar till beräknad förlossning och jag tycker att min mage redan är stor... men ingen fara det är bara 1 bäbis där inne.



Vi har jue en barnvagn som jag tänkte att vi skulle använda ett tag och sen köpa en ny på Coop i Birsta för endast 1600:- eller vad den kostar nu, men nu har Micke kommit på att den vi redan har är sååååå ful och gammal att han vill ha den nya på en gång.

Är det nåt fel med en (bajs)brun vagn från början av 90-talet som i övrigt är ren och hel?? (Endast 200:- på loppis).

Sen så kom jag på det att då när vi har den nya så kunde vi köra ner den bruna till mamma och pappa och ha den där ist, så slipper man lasta ur och i barnvagnen i bilen varje gång man ska dit+om mamma och pappa ska vara barnvakt.. men det gick åxå åt pipan, men nu var det mamma som satte ner foten:
- Jag vägrar vara ute och gå med en bajsbrun barnvagn, den är jue ful, jag ska försöka hitta en finare begagnad ist!!

JAG BLIR TOKIG!!!!!!!!



Anyhow, i ett par dagar har den lill* varit väldigt lugn därinne och det gör mig lite orolig, men enligt "experterna" så är det helt normalt, fram till v.25-26 behöver man inte känna bäbisen varje dag (det gör jag) och sen så är den så liten nu att den kan lägga sig och sparka mot ryggen och vem känner det då´rå???
Dessutom så har jag mderkakan i framvägg och det betyder att sparkarna tas upp av den så barnmorskan sa att det kan vara därför åxå, no need to worry alltså.

Nä nu ska jag ta och surra skit med Åsa på MSN sen blir det lunch.

P&K

Uppdatering...

2009-07-09 @ 22:38:52
...om mammas knä!
De kom till nån form av sjukstuga/vårdcentral i Jokkmokk, där pappa var in och frågade om de kunde få köpa ett par kryckor (mina ligger hemma), men sköterskan ville helst göra en ordentlig undersökning först och det är jue förståligt.
Anyhow; de skickade henne på röntgen där de konstaterade att hon hade gjort något (minns inte vad) med ledbandet och har nu fått salva och smärtstillande+kryckor självklart.

Om hon inte är bättre inom 2 veckor ska hon uppsöka sjukhuset hemma i Sundsvall.

Nu är de i Gällivare och tänkte börja på att åka söderut imorrn, ska ev svänga in och hälsa på min kusin Kenneth i Umeå åxå så.


Ny dag, nya tag...

2009-07-09 @ 13:41:05
....eller??

Har inte gjort så mycket idag hemma här pga ryggen, det känns som om den enda nackdelen av att vara gravid (äntligen) är den där för jävliga foglossningen!!

Aja, Benz har inte sovit hemma i natt, eller ska man säga att hon har inte sovit inne i natt, men det gör inget, huvudsaken är att hon kommer hem igen och det gjorde hon förut...

Mamma ringde förut från Jokkmokk där de är på semester med husbilen, kallt som fan, men iaf inget regn.
Mamma hade visst råkat halkat och gjort illa knät så de funderade på att åka till nån form av läkare.

Bäbisen i magen har gett sej till känna ordentigt idag iaf och det är jue bara kul, så man vet att allt är OK lixom!

Tänkte kasta in några bilder på Åsa från möhippan, som jag berättar om i nästa inlägg, orkar inte nu.

OBS: De är tagna med mobilen!!

                                     




En av de mest spelade låtarna här hemma just nu!

2009-07-09 @ 09:58:26


- Åsa minns du hur vi alltid var såååå avundsjuk på tjejen han tar upp??

R.I.P Michael Joseph Jackson

Smått och gott

2009-07-08 @ 10:56:15
Jaha så sitter man här igen då´rå, fast det var jue faktiskt ett tag sen sist!

Mycket att berätta så var ska vi börja nånstans då..

Jo, kan jue ta det att äntligen så har det hänt... vi ska bli 3 i famijen, den 30 november +-2v ska det komma en bäbis *jippie* med tanke på hur vilda aktiviteter h*n har för sig nu i magen så får vi nog fullt upp om några år!
Till och med på ultraljudet så ville den lill* inte vara stilla.

Sen den 18 juli alltså om ca 1.5 vecka så ska man på bröllop, ja inte vårt *hualigen* utan Åsa och Leif gifter sej då, och vem är det som har hedersuppdraget att vara tärna då... jo ME!

Sedan så måste jag jue åxå passa på att sörja Michael Jackson... han har varit min största idol i 18år och nu är han bara borta... det känns jättetråkigt och tomt.
Såg minnescermonin i gårkväll och när Brooke Shields och Michaels dotter Paris talade så bröt jag ihop totalt i soffan.


Jag kommer inte på så mycket nu mer att skriva, men gör jag det blir det väl skrivet i nästa inlägg!


P&K

RSS 2.0